Verwijzers

GGZ inGeest maakt het u als verwijzer zo makkelijk mogelijk om patiënten te verwijzen. Hier leest u hoe u dat doet. Of hoe u een second opinion of een praktijkondersteuner ggz (poh-ggz) aanvraagt.

Corona

Wij beseffen dat de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus ook grote impact hebben op uw werk. Om u daarbij te ondersteunen zet GGZ inGeest nadrukkelijk in op continuering van zorg. We willen onze patiënten zo goed mogelijk behandelen en ondersteunen in deze voor hen verwarrende en heftige tijd waarin  al veel vaste routine en sociale contacten wegvallen. Vanuit het belang van continuïteit schalen we niet op voorhand af in zorgaanbod, wel bieden we de zorg of behandeling grootschalig op een andere manier aan. De wijze waarop we dit doen is ingegeven door het landelijke beleid van ‘social distancing’. Vanuit het belang van patiënten, medewerkers en de maatschappij vindt de zorg en behandeling  daar waar mogelijk en verantwoord via (beeld)bellen plaats.

Dit betekent voor u dat u op dit moment patiënten kunt verwijzen op de gebruikelijke wijze. Intakes vinden doorgang, waar mogelijk via (beeld)bellen. Voorafgaand aan de intake overleggen wij, met u en de patiënt, over een mogelijke besmetting  met het coronavirus van de patiënt en de wijze waarop de intake plaatsvindt. Dagelijks wordt gemonitord wat de situatie binnen onze zorg- en behandelafdelingen is.  De precieze vertaling van het beleid kan steeds worden aangepast op geleide van de ontwikkelingen.

Wij ondersteunen u graag met excellente zorg voor uw patiënt met psychische klachten. Wij bieden direct deskundige hulp en hebben een specialistisch behandelaanbod op basis van wetenschappelijk onderzoek. Onze intakes gaan gewoon door. Met onze blended behandelvorm, bestaande uit face-to-face gecombineerd met eHealth kunnen we onze patiënten (online) blijven behandelen, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van uw patiënt en zijn omgeving. Uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.

Welke behandelingen biedt GGZ inGeest?

Op de pagina ‘Soorten hulp’ vindt u informatie over de verschillende soorten hulp die GGZ inGeest biedt: preventieve hulp, hulp in de basis-ggz en hulp in de specialistische ggz (poliklinische hulp, dagbehandeling, FACT/ ACT/ VIP, opname in een kliniek).

Onderaan de pagina ‘Soorten hulp’ hebben we voorbeelden van behandelingen die we vaak geven voor u op een rij gezet. Bijvoorbeeld: cognitieve gedragstherapie (CGT), Eye Movement Desentization and Reprocessing (EMDR), Mentalisation Based Treatment (MBT), runningtherapie, schematherapie et cetera.

Ontvang automatisch nieuws voor verwijzers

Wilt u altijd op de hoogte zijn van belangrijke informatie speciaal voor verwijzers? Bijvoorbeeld het laatste nieuws over het aanvragen van een second opinion of een poh-ggz? Of over wijzigingen in de behandelingen waarvoor uw patiënten bij ons terecht kunnen en hulp die er is voor familieleden van patiënten? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief voor verwijzers.