Translate?

2. Hoe meld ik me aan?

U wilt zich bij ons aanmelden om uw psychische klachten te behandelen. Daar hebt u een brief van uw huisarts voor nodig. Soms stuurt de huisarts die naar ons, soms doet u dat. Lees wat u moet weten.

Uw verwijsbrief sturen

Het is nodig dat uw huisarts een brief schrijft om u aan te melden voor een behandeling. Wij krijgen deze brief graag direct van uw huisarts. Eventueel kunt u de brief ook zelf naar ons sturen.

Uw arts stuurt de brief

Stuurt uw huisarts de brief naar ons? U hoeft dan zelf niets naar ons te sturen. Bespreek goed met uw arts wie van u de brief opstuurt. Zo voorkomt u verwarring.

U stuurt de brief

Stuurt u de brief zelf naar ons?

 • Stuur de brief veilig via e-mail naar aanmelding@ggzingeest.nl (tip: veilig e-mailen)
 • Of stuur de brief per post naar:
  GGZ inGeest
  Aanmelding & Informatie
  Laan van de helende meesters 433
  1186 DL Amstelveen

Nadat wij uw brief hebben gekregen

Nadat wij de brief hebben gekregen krijgt u zo snel mogelijk bericht over wanneer en waar uw eerste gesprek is.

Soms vragen we extra informatie om beter in te schatten welke hulp u nodig hebt. Als we extra informatie nodig hebben, hoort u dat binnen 2 weken. We bellen u om dat te bespreken en vragen u een vragenlijst in te vullen. Als we uw antwoorden op de vragen hebben gekregen, belt één van onze psychologen u. U bespreekt uw antwoorden met de psycholoog, zodat hij of zij u beter leert kennen. Ook spreekt u met de psycholoog af bij welke afdeling u uw eerste gesprek krijgt.

Goed om te weten

Deze informatie is voor iedereen.

Meestal betaalt uw zorgverzekering uw behandeling, maar de kosten vallen wel onder uw eigen risico. Dat kan betekenen dat u een deel zelf moet betalen.

 • Wilt u weten hoe hoog uw eigen risico is? Neem contact op met uw zorgverzekeraar.
 • Algemene informatie over het eigen risico vindt u op de website van de rijksoverheid.
 • In 2022 is de financiering van de zorg veranderd. U leest hier meer over op de website van rijksoverheid.

De huisarts die uw verwijsbrief heeft geschreven is tot het eerste gesprek verantwoordelijk voor uw behandeling. Verandert er iets aan uw situatie, maakt u zich meer zorgen of heeft u nieuwe vragen? Neem dan contact op met uw huisarts. Na uw eerste gesprek kunt u met al uw vragen bij ons terecht.

 • Onze behandelaren rekenen op uw komst. Alleen dan kunnen zij u goed helpen. Kom daarom altijd op uw afspraak.
 • Wilt u toch afzeggen of de afspraak verplaatsen? Doet u dat dan zo snel mogelijk. Dan kunnen wij een andere cliënt op die tijd uitnodigen.
 • Als u uw afspraak afzegt binnen 24 uur vóór de afspraak, moeten wij u helaas een rekening sturen van €50,-. Deze rekening moet u zelf betalen en kunt u niet terugvragen bij uw zorgverzekering.
Gerthe-Veen-voor website 2018-20180618-026-1

Ik werk bij de centrale voordeur van onze organisatie. Alle verwijzingen komen bij ons binnen. Daarnaast krijgen wij ook veel telefoontjes met vragen over wat en hoe wij behandelen. Ik vind het belangrijk dat wij goed uitzoeken wat er met iemand aan de hand is en welke hulp iemand wil. We gebruiken een online vragenlijst om de klachten en de vraag duidelijk te krijgen. Daarna bellen we om de uitkomst te bespreken. Ik wil graag dat de mensen die zich bij ons aanmelden, op de juiste afdeling hun eerste afspraak krijgen.

Gerthe Veen, psychiater bij de afdeling Aanmelding en informatie van GGZ inGeest

Wachttijden

Wachttijden tot het eerste gesprek

Iedereen die zich aanmeldt bij GGZ inGeest heeft te maken met wachttijden. Wij doen ons best deze zo kort mogelijk te houden.

Wachttijden tot de behandeling

Na uw eerste gesprek doen we ons best zo snel mogelijk een afspraak voor u in te plannen.

Tips

Vindt u de wachttijd te lang en wilt u eerder beginnen met uw behandeling? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar kan ervoor zorgen dat uw behandeling binnen 6 weken na het eerste gesprek start.

GGZ inGeest heeft verschillende locaties. Op iedere locatie behandelen we andere klachten. U kunt voor uw behandeling niet overal terecht.

Weet u waar u last van hebt en welke behandeling u nodig hebt? Kijk bij onze locaties welke klachten we daar behandelen. U kunt dan bedenken op welke locatie u het liefst hulp krijgt.

Wat kan ik doen tijdens het wachten?

Wacht u tot uw eerste gesprek plaatsvindt of uw behandeling begint? U hoeft niet stil te zitten! In de tussentijd kunt u uzelf op verschillende manieren helpen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen GGZ inGeest, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.