Translate?

Familie en naasten

Bent u familie van een cliënt? Of een naaste (bijvoorbeeld een goede vriend of buur)? Dan betrekken we u bij de zorg. Het helpt uw naaste als wij goed samenwerken. En er is ook hulp voor ú.

Mét familie gaat het beter

Als wij goed met u samenwerken, helpt dit de cliënt. U kent uw familielid of naaste het beste. Daarom zijn uw ervaringen belangrijk. We betrekken u bij de behandeling en informeren u zo goed mogelijk. Bij de behandeling houden we rekening met de relatie tussen ouders en kinderen. Voor u hebben we bijvoorbeeld het familiespreekuur, cursussen en bijeenkomsten.

shutterstock_271775594 ervaringsverhaal Ruud

Jarenlang had mijn vrouw Aniek allerlei angsten. Ze kwam in een psychose en werd opgenomen op een gesloten afdeling van een kliniek. Zelf kreeg ik hulp via Prezens. Eindelijk was er ook ruimte voor mijn gevoel.

Ruud zorgt voor zijn vrouw en kreeg ook zelf hulp
Lees het verhaal van Ruud
DD367641_edTMP-1

U hebt altijd recht op informatie over onze organisatie, de manier waarop wij werken en ons aanbod voor familieleden. Ook als uw naaste niet wil dat we u bij de behandeling betrekken, staat u er niet alleen voor.

Patricia Slump, cliënten- en familiecommunicatie
Webinar Aanbod en ondersteuning

Zorgen voor iemand naast jou

Bent u naaste van iemand met psychische klachten? Zoekt u tips en trucs om anders om te gaan met de situatie van uw naaste en uzelf? Wilt u leren balans aan te brengen in de zorg voor uw naaste en de zorg voor uzelf? Dan past de online module ‘Zorgen voor iemand naast jou’ bij u!

Recht op bemiddeling

Bent u ontevreden over de manier waarop wij met u, of met uw familielid of naaste omgaan? Of vindt u dat we iets beter moeten doen? We staan open voor een gesprek met u.

Naasten in kracht

Naasten in Kracht is er voor naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid (partners, kinderen, ouders, broers, zussen en goede vrienden). Via deze website krijgt u informatie, tips, inspiratie en steun. Vooral van elkaar. De informatie is zo algemeen mogelijk zodat zoveel mogelijk naasten er van kunnen profiteren. De website is een initiatief van 9 cliënten- en familieorganisaties in de ggz.

Online enquête

De Alliantie Kwaliteit GGz is voortdurend bezig te onderzoeken hoe de samenwerking met familie en naasten van mensen met psychische problematiek, nog beter kan. Uw ervaringen helpen daarbij. Graag nodigen wij u uit om de online enquête in te vullen. Alvast hartelijk dank!

Welke behandelingen biedt GGZ inGeest?

Op de pagina ‘Soorten hulp’ vindt u informatie over de verschillende soorten hulp die GGZ inGeest biedt. Bijvoorbeeld: preventieve hulp, poliklinische hulp of hulp door een FACT-team.

Onderaan de pagina ‘Soorten hulp’ hebben we voorbeelden van behandelingen die we vaak geven voor u op een rij gezet. Bijvoorbeeld: cognitieve gedragstherapie (CGT), mindfulness, psychotherapie, looptherapie, schematherapie.