Translate?

onze methode

Hoe werkt Mindway?

Met de unieke werkwijze van Mindway kunt u snel aan de slag met uw klachten. Met een wetenschappelijk bewezen behandeling. Hoe, waar en wanneer u wilt. Kies voor Mindway. In 3 stappen bent u op weg.

Ga aan de slag met Mindway

Als u interesse heeft in een behandeling bij Mindway meldt u zich via uw huisarts met 3 eenvoudige stappen aan.

Stap 1

Maak een afspraak met uw huisarts en bespreek uw klachten.

Stap 2

Bespreek met uw huisarts of een verwijzing naar Mindway voor u de beste optie is.

Stap 3

Vraag uw huisarts u rechtstreeks naar Mindway te verwijzen. Uw huisarts kan daarvoor gebruik maken van Zorgdomein. Hierin staat het aanbod van Mindway vermeld.

Heeft uw huisarts geen toegang tot Zorgdomein of meldt u zich liever zelf aan? Vraag dan uw huisarts een verwijsbrief te schrijven en neem contact op met onze afdeling Aanmelding en informatie.

Ons behandelplatform Minddistrict

Het behandelplatform waar wij gebruik van maken heet Minddistrict. Dit behandelplatform kunt u bereiken door de website op uw computer te openen. Ook is er een app voor op uw smartphone of tablet. Dat betekent dat u altijd toegang hebt tot het behandelplatform met alle modules, dagboeken en andere onderdelen.

Veelgestelde vragen over Mindway

Maak om te beginnen een afspraak met uw huisarts. Bespreek samen uw klachten en kijk of verwijzing naar Mindway voor u de beste behandeling is. Vraag vervolgens uw huisarts u rechtstreeks naar Mindway te verwijzen. Uw huisarts kan daarvoor gebruik maken van Zorgdomein. Hierin staat het aanbod van Mindway vermeld.

We gebruiken verschillende behandelingen bij Mindway. Cognitieve gedragstherapie (CGT) passen we het meeste toe, omdat deze therapie zowel voor depressie als voor angst veel verschillende modules biedt. Ook Interpersoonlijke PsychoTherapie (IPT) en Acceptance en Commitment Therapie (ACT) zetten we graag in. Al deze therapieën zijn goed onderzocht en werken heel goed. Daarnaast gebruiken we ook andere behandelvormen, zo schrijven we ook medicatie, met ondersteuning van een module en dagboeken. In sommige gevallen kunnen wij individuele schematherapie aanbieden.

Meestal betaalt uw zorgverzekering uw behandeling bij GGZ inGeest. De kosten vallen wel onder uw eigen risico. Dat kan betekenen dat u een deel zelf moet betalen.

  • Wilt u weten hoe hoog uw eigen risico is? Neem contact op met uw zorgverzekeraar.
  • Algemene informatie over het eigen risico vindt u op de website van de rijksoverheid.
  • Met ingang van 2022 is de financiering van de zorg veranderd. U leest hier meer over op de website van rijksoverheid.

Het intakegesprek is het eerste gesprek van uw behandeling bij Mindway. Tijdens het intakegesprek bespreekt u samen met uw behandelaar uw klachten, uw doelen en de beste manier om die te bereiken. U bepaalt samen een behandelplan wat uw leidraad is in de behandeling.

Bij Mindway heeft u veel inbreng in de samenstelling van uw behandeling. Wij gaan uit van een behandeling waarin videogesprekken worden afgewisseld met online contact (100% online). Daarbij is het ook mogelijk om persoonlijke gesprekken op onze locatie te voeren als u dat belangrijk vindt. Samen met uw behandelaar kiest u de gewenste combinatie van online en face-to-face gesprekken op onze locatie. Het is altijd mogelijk om later verander ingen in uw behandelplan aan te brengen.

Dat is geen probleem. Onze behandelingen zijn altijd maatwerk en we passen die aan aan uw klachten en voorkeuren. Ook wanneer u besluit dat online behandeling voor u toch geen goede keuze is, kunt u makkelijk overstappen naar een reguliere behandeling die geheel of voornamelijk bestaat uit een-op-een gesprekken op onze locatie. Mogelijk moet u dan wel van behandelaar wisselen.

Mindway is onderdeel van GGZ inGeest. U vindt onze behandelaren in het gebouw De Nieuwe Valerius aan de Amstelveenseweg 589 in Amsterdam.

De term ‘e-health’ (ook wel gespeld als ‘eHealth’) staat voor de toepassing van digitale middelen in de zorg. In de GGZ betekent dat online werken aan psychische problemen door middel van oefeningen, videobellen, dagboeken en meer. E-health geeft makkelijker toegang tot zorg, waardoor u vaker kunt werken aan uw problemen.

Bij Mindway profiteert u van het gemak van online behandeling die ook persoonlijk is. Onze therapeuten zijn zeer ervaren in de afwisseling van videobelgesprekken en begeleiding van online modules. Daarnaast kunt u ook terecht voor persoonlijke gesprekken.

We baseren onze behandelingen op wetenschappelijk onderzoek. Onze behandelaren zijn deskundig en professioneel.

De behandeling valt onder uw zorgverzekering. De kosten vallen wel onder uw eigen risico. Dat kan betekenen dat u een deel zelf moet betalen.