Translate?

Behandeling voor ouderen

Klachten van somberheid, angst of andere psychische problemen komen op alle leeftijden voor. Ook als u ouder bent dan 65 jaar kunt u hiervoor behandeling krijgen.

Meerdere klachten

Wij kunnen u helpen met de behandeling van klachten op het gebied van uw stemming, angst en trauma. Soms is er een aangepaste behandeling nodig omdat ook lichamelijke klachten, geheugenklachten en andere problemen een rol spelen. Ook eenzaamheid of gebrek aan contacten kunnen een rol spelen.

Behandeling die bij u past

In het eerste gesprek inventariseren we hoe uw leven eruit ziet, wat belangrijk voor u is, welke klachten u ervaart en op welke manier deze klachten uw dagelijks leven beïnvloeden. Hierna bepalen we samen met u en uw naasten (bijvoorbeeld een partner, familielid of een vriend) en uw huisarts, wat een behandeling is die goed bij uw situatie past. 

De behandeling

Ons behandelteam bestaat uit een aantal behandelaren, zoals een psychiater, psycholoog, vaktherapeut en sociaal verpleegkundige. Afhankelijk van uw klacht en hulpvraag vindt behandeling zowel individueel als in een groep plaats op een van onze locaties in Amsterdam of Haarlem. De behandelingen zijn meestal kort, maar langer als dit nodig is. We kijken samen met u en uw naasten naar het behandelresultaat, naar vooruitgang en herstel.

De polikliniek in Amsterdam heeft ook een TOPGGz-afdeling en biedt daarin hoogspecialistische zorg, met second opinions en ECT. Meer informatie daarover is te vinden op www.kenniscyclus.nl

Tips voor uw eerste gesprek bij ons

Komt u voor het eerst bij ons? Of komen we bij u thuis? Dan is het belangrijk dat u het volgende meeneemt of klaarlegt:

  • uw identiteitsbewijs
  • de ziektekosten-gegevens (zorgpas)
  • een lijst met alle medicijnen die u gebruikt
  • uw leesbril
  • uw gehoorapparaat.
  • uw loop-hulpmiddel (stok of rollator)
  • een lijstje met vragen die u ons wilt stellen

In het eerste gesprek vertelt u meer over uw klachten en stelt de behandelaar u vragen. U mag altijd iemand meenemen naar het gesprek. Het is juist verstandig om iemand mee te nemen. Bijvoorbeeld als u een vraag vergeet te stellen. Of zodat iemand anders iets voor u kan opschrijven.

Polikliniek Ouderen is verhuisd

Op 11 maart 2022 is de polikliniek ouderenpsychiatrie van GGZ inGeest verhuisd van de locatie De Nieuwe Valerius naar onze nieuwe locatie op de Oldenaller, Oldenaller 1, 1081 HJ Amsterdam. Ons telefoonnummer is ongewijzigd: 020 788 5000.

FACT-ouderen

Als u langdurende of blijvende ernstige psychiatrische problemen hebt, zelfstandig woont en niet altijd hulp wilt of kunt ontvangen staan onze FACT-teams ouderen voor u klaar.