Hulp voor ouderen

Als oudere hebt u vaak last van meerdere klachten tegelijk. De behandelaren van onze teams voor ouderen zijn erin getraind om naar al uw lichamelijke en psychische klachten te kijken.

Ook als u ouder bent kunnen we u helpen

Sommige mensen denken dat we u niet kunnen helpen als u op oudere leeftijd last hebt van psychische problemen. Dat is niet waar. Ook als u ouder bent kunnen we u helpen om ernstige angsten en somberheid te overwinnen. Onder professionele begeleiding kunt u er stap voor stap overheen komen. En zelfs hele nare herinneringen waar u al jaren mee rondloopt kunnen we nog goed aanpakken.

Meerdere klachten

Uw behandelaar vraagt welke lichamelijke klachten en welke psychische klachten u hebt, om te zien of uw klachten met elkaar te maken hebben.

Ook stelt de behandelaar vragen over hoe uw leven er uitziet. Hebt u voldoende te doen of voelt u zich eenzaam? Hebt u financiële problemen of problemen met uw woning? Als dat nodig is verwijst uw behandelaar u door voor extra hulp hierbij.

Uw klachten zijn belangrijker dan uw leeftijd

Uw leeftijd is voor ons niet zo belangrijk. De meeste mensen zijn ouder dan 60 als ze bij ons in behandeling komen. Sommige mensen zijn jonger. Wij kijken of wij u het beste kunnen helpen bij uw klachten.

Tips voor uw eerste gesprek bij ons

Komt u voor het eerst bij ons? Of komen we bij u thuis? Dan is het belangrijk dat u het volgende meeneemt of klaarlegt:

  • uw identiteitsbewijs
  • de ziektekosten-gegevens (zorgpas)
  • een lijst met alle medicijnen die u gebruikt
  • uw leesbril
  • uw gehoorapparaat.
  • uw loop-hulpmiddel (stok of rollator)
  • een lijstje met vragen die u ons wilt stellen

In het eerste gesprek vertelt u meer over uw klachten en stelt de behandelaar u vragen. U mag altijd iemand meenemen naar het gesprek. Het is juist verstandig om iemand mee te nemen. Bijvoorbeeld als u een vraag vergeet te stellen. Of zodat iemand anders iets voor u kan opschrijven.