Online behandeling (e-health)

Wilt u naast gesprekken zelf bepalen op welke plek en tijd u werkt aan uw herstel? Op uw eigen computer, tablet of smartphone? Dan is online behandeling, via internet, van GGZ inGeest iets voor u.

Wat is online behandeling?

Als u bij GGZ inGeest online behandeling krijgt, volgt u een deel van uw behandeling via internet. Daarnaast komt u ook naar ons toe voor persoonlijke gesprekken. Wij noemen dat ook wel ‘blended behandeling’.

Persoonlijke online omgeving

Uw online behandeling volgt u op een beveiligde en persoonlijke online omgeving: het online behandelplatform. Om het online behandelplatform te gebruiken hebt u het volgende nodig:

  • een computer, tablet of smartphone
  • een internetverbinding
  • een e-mailadres
  • een wachtwoord

Hebt u nog geen wachtwoord voor ons online behandelplatform? Vraag een wachtwoord aan uw behandelaar.

shutterstock_200153000-Quote-gerry-internetbehandeling

Als ik ineens behoefte heb aan een gesprek, als het bijvoorbeeld minder met me gaat, dan kan ik met de computer direct contact met mijn behandelaar opnemen. Ik hoef niet te wachten tot de volgende afspraak. Dat geeft me rust.

Farida, patiënt van GGZ inGeest

Mindway: als u last hebt van angstklachten, somberheid of slaapproblemen

Bent u 18 jaar of ouder en bent u vaak somber of angstig? Slaapt u slecht of ziet u op tegen dagelijkse dingen? Dan kunt u een behandeling volgen bij Mindway. De behandelaren van Mindway zijn gespecialiseerd in behandelingen bij angst, depressie en slaapproblemen. Bij Mindway hebt u veel vrijheid. Samen met uw behandelaar kiest u welke behandelmodules u wilt volgen.

Daarnaast hebt u minimaal 2 face-to-face-gesprekken. U kunt ook afspreken dat u vaker naar ons toekomt voor gesprek. Uw behandelaar past uw behandeling zoveel mogelijk aan aan uw wensen en uw mogelijkheden.

Online vragenlijst en advies

Als u zich aanmeldt bij Mindway, krijgt u een wachtwoord voor een persoonlijke online omgeving. Daar vult u eerst een vragenlijst in over uw klachten en ervaringen. Eén van de behandelaren van Mindway bekijkt uw antwoorden en geeft u na maximaal 2 werkdagen advies over een behandeling die bij u past.

Mindway is onderdeel van GGZ inGeest.

Onderzoek naar online behandelingen

GGZ inGeest doet ook onderzoek naar online behandelingen. We zoeken naar nieuwe mogelijkheden en naar manieren om de behandelingen te verbeteren. Misschien vraagt uw behandelaar of u mee wilt doen aan zo’n onderzoek. Dat is niet verplicht.

Contact

GGZ inGeest maakt voor alle online behandelingen gebruik van het platform van Minddistrict.

  • Hebt u vragen vragen over de inhoud van onze online behandelingen? Stel deze vragen aan uw behandelaar.
  • Hebt u technische problemen met het platform? Kijk dan in de handleiding van Minddistrict of neem contact op met de helpdesk:

020 744 0865