Translate?

Basis-ggz

In de basis-ggz bieden we kortdurende behandelingen voor psychische problemen die niet heel ernstig zijn. Ook bij langer durende psychische problemen kan de basis-ggz helpen.

Kortdurende behandeling

In de basis-ggz biedt Prezens kortdurende behandelingen voor psychische problemen die niet heel ernstig zijn. Dit kan ook in het Engels.

Onze behandelteams bestaan uit psychologen in opleiding, basis-psychologen, gz-psychologen en psychiaters. Zij zijn experts op het gebied van behandeling bij angstdepressie en trauma. Bij angst en depressie bestaat de behandeling meestal uit cognitieve gedragstherapie (CGT). Daarbij onderzoekt u samen met uw behandelaar hoe en wanneer u last krijgt van angst, somberheid of negatieve gedachten. En wat voor gevolg het voor uw leven heeft als u bang of somber wordt.

Trauma behandelen we meestal met EMDR. Een behandeling die u helpt om een nare gebeurtenis of schokkende ervaring beter te verwerken. Het helpt u om de hele nare en heftige gevoelens die u hebt door wat u hebt meegemaakt te verminderen. Als het nodig is krijgt u ook medicijnen.

Voor behandeling in de basis-ggz hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts. Een behandeling in de basis-ggz bestaat uit rond de 10 behandelgesprekken. Behandeling vindt plaats van maandag t/m vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur in Amsterdam op de locaties Baden PowellwegEerste Jan Steenstraat, Slotervaart en in Haarlem op Zuiderpoort.

Naast gesprekken op onze locaties werken we ook met online behandelingen. Zo kunt u ook vanuit huis dingen lezen, opdrachten maken en contact hebben met uw behandelaar.

Behandeling bij langerdurende psychische problemen

Als u langerdurende psychische problemen hebt, kunnen we u ook helpen in de basis-ggz, bij Prezens HoPE*. Dit kan ook in het Engels.

Onze behandelteams bestaan uit verpleegkundig specialisten in opleiding, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, ambulant psychiatrisch verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en psychiaters. Zij zijn experts op het gebied van behandeling bij angst, depressie, autisme, adhd of psychose.

Nadat u zich aanmeldt, ontvangt u de online welkomsmodule. In deze module stellen behandelaren zich voor en kunt u in overleg voor een specifieke behandelaar.

Hieronder ziet u een voorbeeld van zo’n voorstelpagina:

Prezens HoPE is geschikt als u geen intensieve behandeling (meer) nodig hebt en wanneer bijvoorbeeld 1 gesprek per maand voldoende steun biedt. Samen met u proberen we de psychische problemen verder te verminderen.

Ook besteden we aandacht aan werk, opleiding, sociale contacten en wat u doet in uw vrije tijd. Samen met u kijken we wat u energie geeft en wat u helpt. We noemen dit herstel-gericht werken. Uw huisarts of behandelaar kan u verwijzen.

Behandeling vindt plaats van maandag t/m vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur in Amsterdam op de locaties Baden PowellwegEerste Jan Steenstraat, Slotervaart in Haarlem op Zuiderpoort, in Amstelveen op Amstelmere en in Hoofddorp op Spaarnepoort.