Translate?

PTSS-5

PTSS-5 is een intensieve vijfdaagse behandeling van posttraumatische-stressstoornis voor mensen vanaf 18 jaar die lijden aan PTSS of complexe PTSS. De intensieve behandeling moet in korte tijd herbelevingen, nachtmerries en andere PTSS symptomen verminderen.

Hoe ziet de behandeling er uit?

Tijdens PTSS-5 wordt u vijf dagen specialistisch en gericht behandeld met de combinatie van EMDR en exposure therapie, aangevuld met sporten (psychomotore therapie, PMT) en psycho educatie. U wordt opgenomen op de PTSS-5 kliniek in Amstelmere. De opname is van zondagmiddag tot vrijdagmiddag. De groep bestaat uit maximaal zes personen.

Voor wie is PTSS-5?

We bieden PTSS-5 behandeling aan mensen vanaf 18 jaar die lijden aan PTSS of complexe PTSS.  Er moet daarbij sprake zijn van meerdere trauma beelden of herinneringen en het moet mogelijk zijn om 5 dagen opgenomen te zijn. Wanneer er sprake is van bijvoorbeeld middelengebruik of ernstige suïcidaliteit kan iemand niet meedoen aan PTSS-5. 

Onderzoek naar PTSS-5

Bij deelname aan de PTSS-5 behandeling kunt u vooraf gevraagd worden om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek. De beslissing hiertoe is geheel vrijwillig en heeft geen invloed op het kunnen deelnemen aan het behandelprogramma. Het doel van dit onderzoek is om de zorg voor cliënten met PTSS te verbeteren.

Aanmelden voor PTSS-5

Om in aanmerking te komen voor behandeling bij GGZ inGeest is een verwijzing nodig van uw huisarts. Cliënten die al in behandeling zijn bij GGZ inGeest kunnen door hun behandelaar worden aangemeld voor PTSS-5.

Meer informatie

Hebt u vragen over PTSS-5 of wilt u er advies over?

T 088 788 5015
E aanmelding@ggzingeest.nl