Translate?

Feestelijke uitreiking TOPGGz-keurmerk aan twee afdelingen GGZ inGeest

DSC06521

Op 7 september ontvingen de Polikliniek Angst en Dwang en de Polikliniek Depressie locatie De Nieuwe Valerius (DNV) in Amsterdam het TOPGGz-keurmerk uit handen van Monique van Bueren van de Stichting Topklinische GGz (TOPGGz). Het bestuur van TOPGGz kende het keurmerk in maart jongstleden al formeel toe aan beide poliklinieken, waarmee zij het keurmerk opnieuw voor vier jaar dragen. 

Wat is het TOPGGz-keurmerk
TOPGGz-keurmerk is een keurmerk dat wordt toegekend aan een GGZ-afdeling die voldoet aan strenge eisen. Deze afdeling moet aantonen dat zij zeer gespecialiseerde patiëntenzorg combineren met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek en structurele kennisoverdracht.

Polikliniek Angst en Dwang
De Polikliniek Angst en Dwang heeft tot doel de lange termijn prognose van cliënten met angst- en dwangstoornissen te verbeteren. Hoewel er een aantal effectieve behandelingen is ontwikkeld, zoals medicatie en psychotherapie, zijn deze behandelingen vaak alleen effectief op korte termijn. De polikliniek ontwikkelt behandelaanbod om het behandeleffect bij cliënten met angststoornissen duurzamer te maken.

Psychiater en onderzoeker Neeltje Batelaan: “Best veel mensen met angst- en dwangstoornissen hebben onvoldoende baat gehad bij de standaard behandelingen. Ook voor hen een behandeling vinden die werkt is de drijfveer van veel van ons innovatieve onderzoek.”

Polikliniek Depressie DNV
Het doel van de behandeling bij de Polikliniek Depressie DNV is verbetering van de depressieve klachten dan wel herstel en een betere lange termijn prognose van cliënten met depressies.

Hoogleraar en psychiater Christiaan Vinkers: “Het keurmerk TOPGGz is belangrijk voor onze Polikliniek Depressie en de Academische Werkplaats Depressie. Wij behandelen met uiteenlopende biologische en psychologische behandelingen hardnekkige en complexe depressies, met oog voor de mens achter de aandoening.”

Meer weten?
TOPGGz-keurmerk: www.topggz.nl/het-topggz-keurmerk

Bij GGZ inGeest zijn er meer afdelingen die een TOPGGz-keurmerk hebben. U leest er meer over op deze website.