Translate?

De verhalenkaravaan

Screenshot 2021-05-20 09.46.51

Familie en naasten ontmoeten elkaar in een lint van verhalen

Praten over psychische kwetsbaarheid vinden veel mensen lastig of eng. Familie en naasten kunnen daarover meepraten. Vijf organisaties in de regio Haarlem gaan dit taboe doorbreken. Zij starten op 27 mei 2021 online met de ‘Verhalenkaravaan’ voor familie en naasten. De verhalenkaravaan is een plek van ontmoeting, herkenning en erkenning.

Een op de vijf Nederlanders heeft een psychische kwetsbaarheid. Veel van hen krijgen hulp van familie of naasten. Het is moeilijk om over psychische problemen te praten. Het is nog een taboe. Familie en naasten staan er hierdoor vaker alleen voor. De Verhalenkaravaan is een plek waar het bijzondere normaal is. Waar elk verhaal verteld en gehoord mag worden. Waar je met elkaar kunt delen en lachen. Waar je herkenning en erkenning vindt. Familie en naasten kunnen elkaar hier ontmoeten. Zij hoeven niet te vertellen. Alleen luisteren kan ook.

De eerste sessie van de Verhalenkaravaan vindt online plaats op donderdag 27 mei van 19.00-20.30 uur. Het is de aftrap van een reeks. Nu nog digitaal, maar straks ook fysiek. Tijdens de eerste sessie delen twee mensen hun verhaal en worden er handige tools gegeven om voor de ander te zorgen zonder jezelf te vergeten.

Iedereen die betrokken is bij iemand met psychische klachten is van harte welkom.
Aanmelden gaat via info@tandemmantelzorg.nl of per telefoon 023 891 0610.

De verhalenkaravaan is een initiatief van Prezens, RIBW K/AM, Roads, Stichting IK ZIE JE WEL en Tandem