Translate?

FACT, ACT en VIP Samen werken aan uw herstel

Als u ingrijpende psychische problemen heeft die invloed hebben op hoe u zich voelt, op uw relaties met uw naasten. Als u door uw psychische problemen hulp nodig heeft op meerdere levensgebieden, zoals zingeving, wonen, werken, scholing en/of uw geldzaken. Als u al lange tijd in behandeling bent (geweest) bij de GGZ of we verwachten dat voor langere tijd intensieve behandeling nodig is.

Dan bieden onze FACT-, ACT- en VIP-teams behandeling van uw psychische klachten met als doel dat u zo goed mogelijk met uw klachten om kan leren gaan. Hulp waarmee u naar vermogen uw leven zo zelfstandig mogelijk kan leven.

De FACT-, ACT- en VIP-teams zijn specialist in het samen met u behandelen van uw psychische klachten. Voor de begeleiding op meerdere levensgebieden werken we nauw samen met andere hulpverleningsorganisaties en de gemeente waar u woont.

FACT en ACT

(F)ACT is een afkorting van (Flexible) Assertive Community Treatment. FACT-teams bieden flexibele behandeling: u krijgt vaker behandeling als het nodig is en minder vaak als het kan. Uw behandeling bieden we zoveel als mogelijk op maat aan.

Samen met u spreken we af waar afspraken het beste kunnen gebeuren. Bij u thuis of op een van onze locaties. Tijdens de kennismaking en intake bepalen we met u welke behandeling het best bij u past. Tijdens uw behandeling heeft u contact met meerdere professionals uit het team.

Onze ACT-teams in Haarlem en Amsterdam geven bemoeizorg. Zorg die rekening houdt met mensen die twijfelen aan de noodzaak tot behandeling.

Onze FACT-teams bieden behandeling aan mensen van 18 – 65 jaar. Onze FACT-teams ouderen aan mensen vanaf 65 jaar.

VIP

VIP is een afkorting voor Vroege Interventie Psychose. Het VIP-team helpt u als u tussen de 18 en 35 jaar bent en een psychose hebt of net een psychose hebt gehad. Het team geeft u en uw familie uitleg over wat een psychose is. Ook kan het team u steunen in uw dagelijks leven zoals school, werk en bij uw geldzaken.

Meer informatie

Meer informatie over onze hulp leest u in onze folders:

Voor meer informatie en vragen over aanmelding kunt u contact opnemen met: 

T 088 788 5015 (maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur)
E aanmelding@ggzingeest.nl  (tip: veilig e-mailen)