Visie, ambitie en strategie

Onze missie: wij willen het verschil maken in de psychische gezondheidszorg. Zowel voor onze patiënten als bij de ontwikkeling van de psychische gezondheidszorg.

Visie

Toonaangevende en persoonlijke psychische gezondheidszorg.

  • Samen met patiënt en netwerkpartners.
  • Met oog voor de persoonlijke situatie en naaste omgeving van de patiënt.
  • Afgestemd op lichaam, geest en de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Dat wil zeggen dat onze zorg op maat is en dat we gebruik maken van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en het uitgangspunt dat lichaam en geest één geheel zijn. Bij de behandeling werken we waar mogelijk altijd samen met de patiënt, zijn omgeving en met netwerkpartners.

Ambitie

De volgende 5 jaar helpen we nóg meer mensen met hun herstel. Om hun leven weer op de rit te krijgen, werken we samen met hun familie en vrienden. Ook werken we samen met partners zoals het UWV, gemeenten, de GGD en anderen als dat nodig is. Zo bieden we steun op alle mogelijke manieren. Om meer mensen te helpen, geven we de extra aandacht aan de volgende punten.

Strategie

Wat we doen, beter doen

U hebt het meeste aan onze hulp als we dat wat we doen, zo goed mogelijk doen. Als we u steeds beter helpen. Wat u vindt van uw behandeling is dan ook belangrijk voor ons. Van uw mening leren wij.

Vroeger is beter

We helpen u graag, maar het is beter om ervoor te zorgen dat u helemaal geen psychische problemen krijgt. Vooral voor uzelf. We zetten ons nog actiever in om klachten te voorkomen of er snel bij te zijn. Hopelijk worden uw klachten dan niet erger en hebt u, of een ander, geen behandeling nodig.

Een persoonlijke aanpak 

Uw psychische klachten, gevoelens en ervaringen zijn uniek. Even uniek als u. U herstelt dan ook alleen met persoonlijke steun. We leren u, uw situatie en lichamelijke en psychische problemen helemaal kennen. Zo krijgt u een behandeling die past bij u.

Onderzoek telt

Uw behandeling werkt alleen als wij uw klachten kennen. Onderzoek en meer kennis helpt ons betere steun te bieden.

Patiënt is eigenaar

U bent de baas over uw eigen herstel. Wij geven u advies over de beste behandeling voor u, maar kiezen uw behandeling samen. Op die manier herstelt u vanuit uw eigen kracht en houdt u controle over uw behandeling.

Meer weten?

Wilt u meer te weten komen over deze punten? Lees dan de uitgebreide informatie in ons e-zine ‘Samen de psychische gezondheid verbeteren’.

JPJ GGZinGeest

Ik hoop dat we met elkaar het verschil willen maken. Dat we een stap voorwaarts willen zetten om de zorg voor de patiënt te verbeteren. Geef vooral aan wat er nodig is om aan de slag te kunnen.

Aartjan Beekman, lid van de raad van bestuur van GGZ inGeest

Cliëntenperspectief

Bent u patiënt van GGZ inGeest of bent u patiënt bij ons geweest? We vinden uw ervaringen heel belangrijk. Daarom:

  • luisteren we goed naar de mening en ervaringen van cliënten/ patiënten;
  • laten we teams, managers en directeuren binnen GGZ inGeest steeds weten wat clënten/ patiënten belangrijk vinden;
  • en werken er steeds meer ervaringsdeskundigen in de teams.