Translate?

Organisatie

Bij GGZ inGeest hebben we verschillende afdelingen: de afdeling poliklinieken en Prezens, de afdeling FACT en de afdeling KIC. Iedere afdeling heeft de juiste kennis en ervaring om u te helpen.

GGZ inGeest, Prezens en Actenz: verschillende namen, één organisatie

Prezens en Actenz zijn allebei onderdeel van GGZ inGeest en werken veel samen met andere partijen. Daarom hebben zij een eigen naam. Deze namen kunt u tegenkomen in bijvoorbeeld een folder of op een poster.

Prezens

Prezens biedt verschillende soorten hulp:

  1. preventieve hulp: advies, cursussen en bijeenkomsten die (ergere) psychische klachten voorkomen en steun voor familie van mensen met psychische klachten.
  2. basis-ggz: behandeling van lichte psychische klachten.
  3. basis-ggz: behandeling bij langerdurende psychische problemen. Deze behandeling en ondersteuning is ondergebracht onder de naam Prezens HoPE. HoPE is een afkorting van Herstel-ondersteuning Participatie Empowerment.
  4. poh-ggz: hulp in de huisartsenpraktijk of in het gezondheidscentrum.

Actenz

Actenz biedt in een aantal gemeenten activiteiten aan die een opstap kunnen zijn voor werken, leren, bewegen, anderen ontmoeten en vrijetijdsbesteding. Deze activiteiten kunnen bijdragen aan uw herstel. Ze worden georganiseerd buiten de locaties van GGZ inGeest, zoals in Huizen van de Wijk of bij een sportcentrum. Actenz werkt meestal samen met andere organisaties. Het doel is dat u zo snel mogelijk uw leven weer op orde krijgt. U vindt bij Actenz zowel individuele begeleiding op maat als activiteiten in een groep.

U kunt de naam Actenz ook tegenkomen bij samenwerkingsprojecten in de wijk. Actenz werkt nauw samen en deelt haar ervaring met medewerkers en vrijwilligers van andere organisaties. Organisaties op het gebied van welzijn, maatschappelijke dienstverlening, scholing, werk en inkomen en sport, en gemeenten.