Translate?

Wachttijd behandelingen basis-ggz (Prezens)

Bekijk de gemiddelde wachttijd voor behandelingen bij Prezens (onderdeel van GGZ inGeest).

Gemiddelde wachttijden voor kortdurende behandelingen en behandelingen van langerdurende problemen bij Prezens (basis-ggz).

Wachttijd op dit moment

De wachttijden in de tabel zijn de gemiddelde wachttijden in de afgelopen 2 maanden. De wachttijd op dit moment kan korter of langer zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. In afwachting van uw behandeling kunt u ook gebruik maken van ons aanbod ‘Waar moet ik beginnen?’

De wachttijd voor het preventieve cursusaanbod van Prezens is afhankelijk van de startdatum van de betreffende cursus. De startdata vindt u in het overzicht van de activiteiten. De wachttijd voor een gratis adviesgesprek is maximaal 2 weken.

Basis-GGZ

Gemiddelde wachttijd in weken op 1 oktober 2022.

Kortdurende behandeling Locatie Eerste gesprek (intake) Behandeling
Amsterdam Burgemeester Röellstraat 8 aansluitend
Eerste Jan Steenstraat 8 aansluitend
Slotervaart 12 aansluitend
Hoofddorp Spaarnepoort 16 aansluitend
Haarlem Zuiderpoort 10 aansluitend
Behandeling langdurende problemen Locatie Eerste gesprek (intake) Behandeling
Amsterdam Eerste Jan Steenstraat 17 aansluitend
Slotervaart 17 aansluitend
Amstelveen Amstelmere HOPE 17 aansluitend
Hoofddorp Spaarnepoort nb aansluitend
Haarlem Zuiderpoort intakestop intakestop

Vraag uw zorgverzekeraar hulp als u de wachttijd te lang vindt

Alle zorgaanbieders en zorgverzekeraars in Nederland hebben samen afgesproken dat er een maximum moet zijn aan de tijd dat u moet wachten op zorg. Binnen 4 weken nadat wij uw verwijsbrief hebben gekregen, moet u een eerste gesprek krijgen en binnen 10 weken vanaf eerste gesprek moet uw behandeling starten. Helaas halen wij deze normen niet altijd. Kunnen wij u niet snel genoeg helpen? Dan kunt u bij uw zorgverzekeraar terecht voor wachtlijstbemiddeling. Die kan proberen of u op een andere plek sneller terecht kunt.

Wat is de basis-ggz?

In de basis-ggz bieden we kortdurende behandelingen voor psychische klachten die niet heel ernstig zijn. Ook als u langerdurende psychische problemen hebt waarvoor u niet zo vaak (meer) hulp nodig hebt, kan de basis-ggz helpen.

Wat is Prezens?

Prezens is een onderdeel van GGZ inGeest.