Translate?

Wachttijd behandelingen basis-ggz (Prezens)

Bekijk de gemiddelde wachttijd voor behandelingen bij Prezens (onderdeel van GGZ inGeest).

Gemiddelde wachttijden voor kortdurende behandelingen en behandelingen van langerdurende problemen bij Prezens (basis-ggz).

Wachttijd op dit moment

De wachttijden in de tabel zijn de gemiddelde wachttijden in de afgelopen 2 maanden. De wachttijd op dit moment kan korter of langer zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. In afwachting van uw behandeling kunt u ook gebruik maken van ons aanbod ‘Waar moet ik beginnen?’

De wachttijd voor het preventieve cursusaanbod van Prezens is afhankelijk van de startdatum van de betreffende cursus. De startdata vindt u in het overzicht van de activiteiten. De wachttijd voor een gratis adviesgesprek is maximaal 2 weken.

Basis-GGZ

Gemiddelde wachttijd in weken op 17 juni 2024.

Kortdurende behandeling Locatie Eerste gesprek (intake) Behandeling
Amsterdam Burgemeester Röellstraat 6 5
Eerste Jan Steenstraat 13 aansluitend
Slotervaart 6 aansluitend
Hoofddorp Spaarnepoort aanmeldstop -
Haarlem Zuiderpoort 22 aansluitend
Behandeling langdurende problemen (HoPE) Locatie Eerste gesprek (intake) Behandeling
Amsterdam Eerste Jan Steenstraat 26 aansluitend
Slotervaart 13 aansluitend
Amstelveen Amstelmere 17 aansluitend
Hoofddorp Spaarnepoort 4 aansluitend
Haarlem Zuiderpoort 4 aansluitend

Vraag uw zorgverzekeraar hulp als u de wachttijd te lang vindt

Alle zorgaanbieders en zorgverzekeraars in Nederland hebben samen afgesproken dat er een maximum moet zijn aan de tijd dat u moet wachten op zorg. Binnen 4 weken nadat wij uw verwijsbrief hebben gekregen, moet u een eerste gesprek krijgen en binnen 10 weken vanaf eerste gesprek moet uw behandeling starten. Helaas halen wij deze normen niet altijd. Kunnen wij u niet snel genoeg helpen? Dan kunt u bij uw zorgverzekeraar terecht voor wachtlijstbemiddeling. Die kan proberen of u op een andere plek sneller terecht kunt.

Wat is de basis-ggz?

In de basis-ggz bieden we kortdurende behandelingen voor psychische klachten die niet heel ernstig zijn. Ook als u langerdurende psychische problemen hebt waarvoor u niet zo vaak (meer) hulp nodig hebt, kan de basis-ggz helpen.

Wat is Prezens?

Prezens is een onderdeel van GGZ inGeest.