Translate?

1. Waar moet ik beginnen?

Zoekt u hulp bij het oplossen van uw psychische klachten? U vindt bij ons verschillende manieren om iets te doen aan uw problemen. Lees hier wat u kunt doen, ook als u geen brief van de huisarts hebt.

Hulp zonder brief van de huisarts

Wilt u met eerst met ons in gesprek om te ontdekken waar u last van hebt? Maak dan een afspraak voor een gratis gesprek. Het gesprek is op 1 van onze locaties in Amsterdam, Amstelveen, Haarlem of Hoofddorp.

In het gesprek vertelt u 1 van onze medewerkers waar u mee zit en hoe erg uw problemen zijn. Samen besluit u welke oplossing het best bij u past. Dat kan bijvoorbeeld een cursus zijn, waarbij u zelf aan de slag gaat met uw klachten. Het kan ook zijn dat u behandeling nodig heeft. Uw huisarts kan u met een verwijsbrief aanmelden voor behandeling bij Prezens kortdurende behandeling.

U mag zelf weten wat u doet met het advies dat we u geven. U bent niets verplicht.

Maak een afspraak voor een gratis gesprek:

T 088 788 5015
preventie@prezens.nl (tip: veilig e-mailen)

In ons overzicht ‘activiteiten, bijeenkomsten en cursussen’ vindt u van alles dat u kunt doen zonder dat u een verwijzing nodig hebt. Of waarbij u begeleiding kunt krijgen als u het lastig of spannend vindt het alleen te doen. Er staan ook links in naar aanbod op andere websites.

Voorbeeld van het aanbod:

  • cursus waarbij u leert minder te piekeren
  • cursus waarbij u leert om te gaan met een lichamelijke of een psychische ziekte die niet over gaat
  • cursus waarbij u leert hoe u uw eigen ervaringen kunt gebruiken om anderen te helpen
  • hulp voor kinderen en ouders in Amsterdam
  • spreekuur voor familie van iemand met psychische problemen
  • spreekuur voor zwangere vrouwen die steeds bang en somber zijn
  • lunchgroepen
  • sportgroepen
  • vrijwilligerswerk

Ook als u nog niet bij GGZ inGeest in behandeling bent, kunt u zelf al aan de slag met onze gratis online zelfhulp-trainingen.

Wilt u met iemand praten over uw psychische problemen, maar weet u niet wie? U kunt uw klachten altijd met uw huisarts bespreken. Voor sommige mensen biedt 1 gesprek met hun arts al veel oplossingen. Een huisarts geeft u namelijk tips en advies over hoe u met uw klachten kunt omgaan.

Uw huisarts kan u doorsturen als dat nodig is.

Komt u er met uw huisarts niet uit? Of hebt u hulp nodig van een specialist? Uw arts waar u het beste naartoe kunt voor behandeling en kan u verwijzen met een brief.

Ik heb een brief van mijn huisarts en wil mij aanmelden.

Emile Metselaar DD394900

Ik zie mensen die een periode niet zo lekker in hun vel zitten. Ze piekeren, zijn somber of gespannen. Huisartsen sturen mensen met dat soort klachten naar mij door. Aan de hand van gesprekken kijk ik wat iemand nodig heeft. Is een van de gratis cursussen van Prezens geschikt? Of is het beter om iemand voor korte of langere tijd alleen te zien. Ik luister, geef informatie, ondersteun en adviseer mensen. Zodat ik ze verder help op weg naar hun herstel.

Emile Metselaar, poh-ggz en preventiewerker bij GGZ inGeest