Cursus

Piep zei de muis

Om kinderen van 4 - 8 jaar een steuntje in de rug te geven is er de cursus 'Piep zei de muis'. Er zijn 14 bijeenkomsten. Op 3 maart start een nieuwe groep.

Voor wie:

Jeugd (tot 18 jaar), Ouders

Locatie:

Haarlem en Hoofddorp

Waarom is Piep zei de Muis belangrijk?

Kinderen kunnen minder goed met stress en spanningen omgaan dan volwassenen en betrekken veel op zichzelf. Ze voelen zich snel schuldig en denken bijvoorbeeld dat het door hen komt dat papa of mama zo verdrietig of ziek is. Kinderen reageren op verschillende manieren op stress en spanning: ze worden door bijvoorbeeld heel stil, onzeker of juist heel boos of dwars. Ook kunnen ze bang zijn om te gaan slapen of bij hun moeder weg te gaan.

Wat doen we bij Piep zei de Muis?
In de club vertelt Piep de muis, een handpop, over wat er thuis allemaal gebeurd. Piep nodigt de kinderen uit om samen met hem voor allerlei situaties een oplossing te zoeken: wat doe je bijvoorbeeld als je verdrietig bent? Zo proberen we op een speelse manier kinderen te leren makkelijker met hun eigen emoties en de situatie thuis om te gaan. Er kunnen maximaal 10 kinderen aan de club meedoen.

Bijeenkomsten voor ouders/verzorgers
Voor ouders is er 4 of 5 keer een ouderbijeenkomst waarin er verschillende ‘opvoedthema’s’ behandeld worden. Deze bijeenkomsten vinden tijdens de kinderclub plaats.
Na aanmelding zal contact met je worden opgenomen voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Kosten

De cursus is gratis voor inwoners van de gemeenten Haarlem en Haarlemmermeer.

Locatie

Piep zei de muis
Kenter Jeugd
Diakenhuisweg 23
Haarlem

Inschrijven

Meld je nu aan voor deze activiteit!

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ