Translate?
Ontmoeting, Preventie

Ondersteuningsgroep nabestaanden na zelfdoding

Hoe gaat u om met het verlies van een bekende die zelfmoord heeft gepleegd? Met uw gevoelens, uw vragen en het gemis? Het helpt om erover te praten met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.

  • Familie en naasten, Volwassenen

Wat gaan we doen?

Het kan moeilijk zijn om met het overlijden van een dierbare door zelfdoding om te gaan. U kunt veel vragen hebben: Waarom? Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Wat had ik kunnen doen om dit te voorkomen? Had ik nog meer kunnen doen? Herkent u zich hierin? Dan is deelname aan de groep ‘Nabestaanden na zelfdoding’ mogelijk iets voor u.

Groepsleden kunnen elkaars situatie erkennen en putten moed uit contact met anderen in een vergelijkbare situatie. Het bespreekbaar maken van het overlijden van een dierbare door zelfdoding, maar ook het bespreekbaar maken van emoties en gedachten over de zelfdoding zijn belangrijke elementen in de ondersteuningsgroep. Als ondersteuning bij het vinden van een manier om verder te kunnen met het leven en het verdriet te kunnen verdragen.

De groep wordt begeleid door deskundigen op het gebied van rouwbegeleiding. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: het zoeken van verklaringen, gevoelens van schuld, machteloosheid en verdriet, reacties van de omgeving.

U heeft geen verwijzing nodig, wel is er eerst een kennismakingsgesprek.