Opleidingen

GGZ inGeest biedt opleidingsplaatsen en stages voor diverse functies in de geestelijke gezondheidszorg (ggz): van verpleegkundige tot psychiater. En geeft trainingen bij en voor andere organisaties.

Leren en werken bij GGZ inGeest

Bij GGZ inGeest werken ongeveer 2.000 mensen. Veel medewerkers volgen eerst een opleiding bij ons en blijven daarna bij ons werken. Tijdens de opleiding werk je ook al bij ons.

Externe scholing

Hebt u te maken met cliënten uit de ggz en wilt u beter om leren gaan met ggz-cliënten? Dat kan bij GGZ inGeest. GGZ inGeest biedt niet alleen gespecialiseerde psychiatrische zorg aan jongeren, volwassenen en ouderen. GGZ inGeest doet ook veel onderzoek en werkt via de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Onze kennis delen wij met onze medewerkers maar wij geven ook trainingen aan mensen die niet bij ons in dienst zijn. Werkt u bijvoorbeeld bij een zorginstelling, in een wijkzorgteam, bij een woongroep, verzekeraar of school of in de beveiliging? Dan zijn onze trainingen misschien iets voor u.

GGZ inGeest verzorgt onder andere de volgende trainingen:

  • psychopathologie – waar u verschillende psychische ziekten leert herkennen;
  • suïcide trainingen – als u wilt weten hoe u omgaat met iemand die aan zelfmoord denkt;
  • verbale de-escalatie – waar u leert een conflict te voorkomen of te sussen;
  • motiverende gespreksvoering – om het beste boven te halen uit uw gesprekspartner.

Op locatie

We kunnen bij uw organisatie in huis een training geven. Ook kunnen we voorlichting geven over een onderwerp waar in uw organisatie behoefte aan is. Bijvoorbeeld over de verschuiving van cliënten van een kliniek naar de wijkverpleging of hoe u omgaat met mensen met borderline. Uiteraard passen we de training en voorlichting dan aan naar uw wensen en is er ruimte om cases te bespreken.

Op inschrijving

Ook is het mogelijk om u in te schrijven voor deskundigheidsbevordering op 1 van onze eigen locaties. We bieden diverse trainingen voor professionals aan. Filter de agenda van het aanbod door bij Voor wie op professionals te klikken.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of hebt u vragen over data en mogelijkheden? Stuurt u dan e-mail naar: externescholing@ggzingeest.nl (tip: veilig e-mailen).

We nemen dan contact met u op.