Translate?

Psychiater

Ben je arts en wil je een deskundige, bevlogen psychiater worden met oog voor de wereld? Volg dan de psychiatrie-opleiding van GGZ inGeest.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding tot psychiater duurt in totaal 4,5 jaar en is opgebouwd uit stages van minimaal 6 maanden. Binnen de grenzen van het landelijke opleidingsplan psychiatrie ‘De psychiater; medisch expert, sociaal maatschappelijk betrokken, professioneel’, kan je als AIOS een brede basis leggen en werken aan profilering.

Alle AIOS lopen tijdens de opleiding minimaal één stage in de kinder- en jeugdpsychiatrie en één stage in de ouderenpsychiatrie.

Profilering

Profileren betekent extra kennis en vaardigheden verkrijgen in een deelgebied, bijvoorbeeld psychotherapie, wetenschappelijk onderzoek of ziekenhuispsychiatrie. Je kunt de tijd die hebt om te profileren eventueel ook gebruiken om een aantekening kinder- en jeugdpsychiatrie of ouderenpsychiatrie te behalen.

Ten behoeve van stages ziekenhuispsychiatrie werken we nauw samen met de afdeling psychiatrie van het UMC, locatie VUmc. Ten behoeve van de stages in de kinder- en jeugdpsychiatrie werken we nauw samen met Levvel.

Academische werkplaatsen

Tijdens de opleiding Psychiatrie profiteer je van de inspirerende sfeer van de academische werkplaatsen, waar onderzoek en cliëntenzorg hand in hand gaan. Ook kun je profiteren van de intensieve samenwerking tussen GGZ inGeest en Amsterdam UMC locatie VUmc.

Sollicitatieprocedure

Er is één keer per jaar een sollicitatieronde voor de beschikbare plekken. Deze vindt meestal in november plaats. Op basis van de brieven maken we een selectie. Als we je selecteren, krijg je een uitnodiging voor de eerste sollicitatieronde. Deze sollicitatieronde bestaat uit een gesprek met 2 van onze opleiders.

Na deze eerst sollictatieronde volgt een selectie voor de 2e sollicitatieronde. Deze ronde bestaat uit een gesprek met een acteur die een casus van een cliënt speelt en gesprekken met twee verschillende commissies. Aan het einde van deze sollicitatiedag bellen we je met de uitslag en feedback.

Start van de opleiding

Als je bent aangenomen, start je eind maart met de introductieperiode en op 1 april met de opleiding.

Contact

  • prof. dr A.J.L.M. (Ton) van Balkom, opleider Psychiatrie
  • dr. N. (Neeltje) Batelaan, plaatsvervangend opleider Psychiatrie

Zij zijn bereikbaar via het secretariaat:
Annemieke van der Lans, hoofd opleidingsbureau psychiatrie en managementassistente
020 788 4666
a.vanderlans2@ggzingeest.nl (tip: veilig e-mailen)