Academische werkplaatsen

GGZ inGeest heeft in samenwerking met de afdeling psychiatrie van VUmc 7 academische werkplaatsen TOP GGZ logoopgericht: angststoornissen, depressie, bipolaire stoornissen, ouderenpsychiatrie, herstel en rehabilitatie, soma en psyche en Prezens. De academische werkplaats angststoornissen, depressie en ouderenpsychiatrie hebben het keurmerk TOPGGz.

Binnen deze academische werkplaatsen werken mensen uit de kliniek en onderzoekers nauw samen en worden diverse innovatieve onderzoeksprojecten uitgevoerd. Bijvoorbeeld e-mental health interventies waarbij de klinische praktijk wordt verrijkt met interventies via internet. Ook worden projecten uitgevoerd waarbij nieuwe behandelmethodes worden getest in de praktijk, zoals running therapie, lichttherapie en hersenstimulatie.

Bent u op zoek naar een deskundige op het gebied van angststoornissen, een expert op het gebied van depressie of bipolaire stoornissen die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en behandeling? Dan zit u goed bij GGZ inGeest, want wij werken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Als u wilt, kunt u meedoen aan onderzoek. Meer informatie over specialistische behandeling in de academische zorglijnen: