U hebt een verwijsbrief, maar wat doet u dan?

Aanmelden

U hebt een verwijsbrief van uw huisarts of een andere arts. Nu wilt u zich aanmelden voor een behandeling bij GGZ inGeest of Prezens. Hoe doet u dat? En wat kunt u daarna van ons verwachten?

Aanmelden

 • Heeft uw verwijzende arts u rechtstreeks per fax of via ZorgDomein naar GGZ inGeest of Prezens verwezen?
  Dan hoeft u niets te doen. Binnenkort nemen wij contact met u op.

 • Heeft uw arts u een verwijsbrief meegegeven? Dan kunt u 2 dingen doen:

  1. U kunt uw brief per post sturen naar:
   GGZ inGeest
   Aanmelding & Informatie
   Laan van de helende meesters 433
   1186 DL Amstelveen

  2. Of u kunt een goed leesbare foto of scan
   van uw brief mailen naar:
   aanmelding@ggzingeest.nl
   Let op, dit is geen beveiligde verbinding.

Vragenlijst
Nadat wij uw verwijzing hebben ontvangen, nemen wij telefonisch of per sms contact met u op. Wij vragen u op internet een vragenlijst in te vullen.

Telefonisch contact
Nadat u de vragenlijst heeft ingevuld heeft u een telefonisch gesprek met een psycholoog. Hierin bespreekt u uw antwoorden op de vragenlijst met de psycholoog. Ook bespreekt u op welke locatie uw eerste afspraak zal plaatsvinden. 

Intakegesprek
Deze eerste afspraak van uw behandeling noemen wij ook wel het intakegesprek. Het intakegesprek is bedoeld om samen met u in kaart te brengen welke vragen en problemen u heeft en welke hulp wij daarvoor kunnen bieden. Soms is een tweede gesprek of verder onderzoek nodig.

Advies en behandelovereenkomst
De afspraken die u tijdens de intake maakt over uw behandeling worden vastgelegd in een behandelovereenkomst. Als u het niet eens bent met het advies, zoekt de hulpverlener - als dit mogelijk is - samen met u naar een andere oplossing. Wanneer blijkt dat GGZ inGeest u niet de hulp kan bieden die u nodig heeft, zal de hulpverlener u verwijzen naar een andere instelling of u suggesties doen om uw problemen op te lossen.

Goed om te weten

 • Soms ontbreekt belangrijke informatie in de verwijsbrief. In dat geval kan het wat langer duren voor wij u bellen om de vragenlijst in te vullen.

 • Uw behandeling bij GGZ inGeest wordt meestal vergoed door uw zorgverzekering, met inachtneming van uw eigen risico. Op onze pagina Wie betaalt mijn behandeling? vindt u alle informatie bij elkaar.

 • Tot het eerste gesprek (intakegesprek) blijft de arts die u naar GGZ inGeest of Prezens heeft verwezen verantwoordelijk voor uw behandeling. Verslechtert uw situatie of maakt u zich zorgen, neemt u dan contact op met de arts die u naar ons heeft verwezen.
printen