U hebt een verwijsbrief, maar wat doet u dan?

Aanmelden

U hebt een verwijsbrief van uw huisarts of een andere arts. Nu wilt u zich aanmelden voor een behandeling bij GGZ inGeest of Prezens. Hoe doet u dat? En wat kunt u daarna van ons verwachten?

Aanmelden

  • Heeft uw verwijzende arts u rechtstreeks per fax of via ZorgDomein naar GGZ inGeest of Prezens verwezen?
    Dan hoeft u niets te doen. Binnenkort nemen wij contact met u op.

  • Heeft uw arts u een verwijsbrief meegegeven?
    Neemt u dan telefonisch contact op met onze afdeling aanmelding & informatie op 088 788 5015. De afdeling is op werkdagen van 9.00 uur tot 19.00 uur bereikbaar.

Vragenlijst
Nadat wij uw verwijzing hebben ontvangen, nemen wij telefonisch of per sms contact met u op. Wij vragen u op internet een vragenlijst in te vullen.

Telefonisch contact
Nadat u de vragenlijst heeft ingevuld heeft u een telefonisch gesprek met een psycholoog. Hierin bespreekt u uw antwoorden op de vragenlijst met de psycholoog. Ook bespreekt u op welke locatie uw eerste afspraak zal plaatsvinden. 

Intakegesprek
Deze eerste afspraak van uw behandeling noemen wij ook wel het intakegesprek. Het intakegesprek is bedoeld om samen met u in kaart te brengen welke vragen en problemen u heeft en welke hulp wij daarvoor kunnen bieden. Soms is een tweede gesprek of verder onderzoek nodig.

Advies en behandelovereenkomst
De afspraken die u tijdens de intake maakt over uw behandeling worden vastgelegd in een behandelovereenkomst. Als u het niet eens bent met het advies, zoekt de hulpverlener - als dit mogelijk is - samen met u naar een andere oplossing. Wanneer blijkt dat GGZ inGeest u niet de hulp kan bieden die u nodig heeft, zal de hulpverlener u verwijzen naar een andere instelling of u suggesties doen om uw problemen op te lossen.

Goed om te weten

  • Soms ontbreekt belangrijke informatie in de verwijsbrief. In dat geval kan het wat langer duren voor wij u bellen om de vragenlijst in te vullen.

  • Uw behandeling bij GGZ inGeest wordt meestal vergoed door uw zorgverzekering. Op onze pagina Wie betaalt mijn rekening? vindt u alle informatie bij elkaar.

  • Tot het eerste gesprek (intakegesprek) blijft de arts die u naar GGZ inGeest of Prezens heeft verwezen verantwoordelijk voor uw behandeling. Verslechtert uw situatie of maakt u zich zorgen, neemt u dan contact op met de arts die u naar ons heeft verwezen.
printen