Cursus

Voluit leven (online cursus)

Start 22 april 2021. Voluit leven is een cursusgroep over constructief omgaan met stress. De cursus is bedoeld voor mensen met uiteenlopende klachten zoals: gespannenheid, angst of vermoeidheid. Maar ook pijn, verslaving, een gevoel van leegte of zelfkritiek kunnen wijzen op stress.

Voor wie:

Volwassenen

Locatie:

Online, voor inwoners van de gemeente Amsterdam

Voor wie?

De cursus is voor inwoners van de gemeente Amsterdam.

shutterstock_1183583449

Wat gaan we doen?

De cursus geeft handreikingen om die stress hanteerbaar te maken en meer te genieten van het leven. Of, zoals psycholoog Belinda Kersten het zegt: ‘Je kunt verrassend veel energie terugkrijgen door vervelende gedachten en problemen echt onder ogen te zien. Mensen zeggen meestal dat ze gelukkig willen worden en dat geluk de afwezigheid is van problemen. Maar moeilijkheden, inclusief psychische klachten zoals angst, een leeg gevoel of vermoeidheid, horen soms bij het leven en zijn niet allemaal direct oplosbaar. Door dat te accepteren ontstaat ruimte’. 

In onze cursus maken we dat duidelijk door te werken met oefeningen en metaforen: wat doe je bijvoorbeeld als een vervelende gast op je feest krijgt, ga je dan alle energie steken in je ergeren, hem wegjagen of kun je hem laten blijven en het evengoed leuk hebben?

Waar?

Voor de cursus maken we gebruik van Google Meet. met uitzondering van de eerste en de laatste bijeenkomst. Deze vinden plaats in een buurthuis in Amsterdam Zuid.

Wanneer?

  • Start: donderdag 22 april 2021
  • Overige data: 29 april. 20 & 27 mei. 3, 10, 17 & 24 juni 2021
  • Tijd: 11.00 – 13.00 uur

Kosten

Het werkboek kost € 30,-

Aanmelden

Dat kan via onderstaand formulier.

Voluit leven (online cursus)

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ