Translate?

Cursus

Eerste hulp bij psychische problemen (MHFA)

Wilt u leren hoe u iemand helpt die (beginnende) psychische klachten heeft? Na het volgen van de cursus Eerste hulp bij psychische problemen weet u wat u kunt doen om mensen te helpen.

Voor wie:

Familie en naasten, Volwassenen

Locatie:

verschillende plaatsen in Nederland

Speciaal voor

Iemand in de bus krijgt een paniekaanval, een collega wordt depressief of u denkt dat iemand die u kent verslaafd is. Dit zijn dingen die u kunt meemaken, terwijl u niet weet wat u dan moet doen of hoe u het herkent. Wilt u dat leren? Dan is deze cursus voor u.

Internationaal

De cursus Eerste hulp bij psychische problemen wordt wereldwijd gegeven. In het buitenland is de cursus bekend onder de Engelse naam: Mental Health First Aid (MHFA).

Wat we gaan doen

U leert de kenmerken van verschillende psychische klachten herkennen. Zo schat u beter in wanneer een collega, buur, familielid of vreemde hulp nodig heeft. Ook oefent u hoe u hier gesprekken over begint. Na de cursus staat u zekerder in uw schoenen en helpt u verschillende mensen als u denkt dat ze dit nodig hebben. U maakt het verschil voor mensen die psychische klachten hebben, en niet weten wat ze moeten doen.

Kosten

De prijs voor de standaard cursus is € 275,- exclusief BTW. Wilt u de cursus over psychische klachten bij jongeren volgen, dan betaalt u € 285,- exclusief BTW. U krijgt er een online deel van de cursus bij. Ook is een gratis app beschikbaar.

Extra informatie en aanmelden